Ziua Poliției locale


21 Mai 2018

De ziua Poliției Locale, urăm colegilor noștri un călduros La mulți ani și profităm de ocazie postând aici comunicatul lor prin care vă reamintesc atribuțiile Serviciul Poliție Locală și cum pot ei, colegii noștri să vină în sprijinul dumneavoastră, al cetățenilor Municipiului Reghin.

ZIUA POLIŢIEI LOCALE - 21 mai 2018

Parte componentă a sistemului de asigurare a ordinii publice, pe lângă Poliția Română, Jandarmeria, ajutate de forțe complementare, cum ar fi garda financiară, garda de mediu etc sau societăți de securitate privată, Poliția Locală este o instituție aproape de cetățean, atentă la orice aspect care interesează cetățenii.

Fără atribuții în descoperirea și cercetarea infracțiunilor, Poliția Locală se ocupă de asigurarea ordinii și liniștii publice, de prevenirea contravențiilor și a infracțiunilor, fiind totodată un ajutor pentru primar și serviciile publice din primării pentru asigurarea curățeniei localității, la organizarea și desfășurarea diferitelor evenimente politice și cultural sportive în municipiu. Fiind un serviciu public și nu un simplu serviciu însărcinat cu aplicarea legii, cum este Poliția Română, Poliția Locală asigură asistență populației municipiului, constând în intervenția în ajutorul persoanelor ce se află în pericol, asistență pentru persoanele care doresc să intre în contact cu alte autorități sau servicii sociale și nu în ultimul rând, rolul său de a fi permanent în slujba cetățeanului.

În timp ce poliția națională este un organ reactiv, centralizat și independent, Poliția Locală este un organ proactiv, descentralizat ce are legături strânse cu comunitatea. Poliția Locală este subordonată doar primarului și Consiliului Local.

Polițistul local nu trebuie să acționeze numai strict în conformitate cu legea, în mod rigid, ci trebuie să țină seama și de celelalte norme: morale și cutumiare. Numai în acest mod, poate câștiga respectul populației.

Prin Legea nr.138/2015, ziua de 21 Mai- zi în care creștinii ortodocși îi cinstesc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, a fost declarată Ziua Poliției Locale.
Cu acest prilej, urăm polițiștilor locali reghineni sănătate, succese în activitate și cât mai multe împliniri profesionale !

La Mulți Ani !
Serviciul Poliția Locală al Municipiului Reghin

Alte sugestii

Se închid piața de joi și piața săptămânală de vechituri din 15.10.2020
Computerul Tomograf de la Spitalul Municipal din Reghin a fost inaugurat
Lucrări de asfaltare pe strada Călărașilor
Municipiul Reghin va efectua în perioada următoare acţiunea de dezinsecție și deratizare pe domeniul public al municipiului.
Primăria Reghin a dat startul campaniei de consultare a cetăţenilor privind elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Reghin 2021-2027