Ciurba Claudiu Ciurba Violins

Ciurba Claudiu Ciurba Violins


Address

Strada Gheorghe Doja 10, Târgu Mureș, România

About

M-am nascut la data de 31.12.1973,in Reghin,judetul Mures.
Contactul cu constructia de instrumente muzicale l-am avut la o varsta frageda, datorita traditiei din familie. Obisnuiam sa stau de mic alaturi de tatal meu in timp ce mestesugea ceva,incercand sa intru in ambianta acelui mediu, lustruind cate o vioara,lucru care ma facea ,la varsta de 12 ani, “foarte util”.

In momentul frecventarii liceului, cu specialitate in industrializarea lemnului ,am luat hotararea sa urmez cursurile unei scoli de luterie .Ca urmare, in anul 1991 am inceput cursurile la Scoala internationala de luterie din Cremona-IPIALL-, sub indrumarea Maestrei Wana Zambelli,timp de 4 ani. Am avut deosebita onoare sa ii am ca si profesori pe Maestrul Massimo Negroni la lacuit,si pe Maestrul Stefano Conia la restaurari.

Am terminat studiile ,obtinand calificarea ,in anul 1995,an in care m-am intors in tara unde am continuat sa ma perfectionez, lucrand alaturi de tatal meu.
Din anul 1997 mi-am deschis propria afacere avand in continuare sprijinul permanent al tatalui.

A urmat o perioada in care am avut o intensa colaborare cu ateliere renumite din Cremona ,pentru care eram dispus sa lucrez ,datorita informatiilor tehnice primite ,privind stilul clasic cremonez de executie si acustica .
Am participat la cateva concursuri internationale dintre care amintesc :Cremona 1994, Baveno 1995,Cremona 1997,Cremona 2000,Pisogne 2011.
De asemenea, particip de multi ani la Targul International ” Mondomusica “ din Cremona.

In momentul de fata, am o colaborare cu un atelier din Torino-Italia, astfel activitatea mea este impartina in doua locatii: Reghin si Torino.

Similar Suggestions

Ferma Apicola Albinuza

Local Art & Craft

Săpun natural Gabrielle

Local Art & Craft

Alexandrina Biriș

Local Art & Craft

Szasz Friderich

Local Art & Craft

Simon Jozsef

Local Art & Craft