Început de an școlar la Reghin.

Început de an școlar la Reghin.


Dacă ziua de ieri a fost dedicată momentului festiv, astăzi am convocat prima ședință de lucru din anul școlar 2019-2020. Alături de directorii de instituții de învățământ au fost prezenți șefii instituțiilor cu care colaborăm la creșterea gradului de siguranță în școli: Poliția Municipală, Detașamentul de Jandarmi Reghin, Detașamentul de Pompieri Reghin și colegii de la Poliția Locală precum și reprezentanți din cadrul departamentelor specifice ale Primăriei Reghin. Au fost prezentate actualizarea planului de măsuri și repartizarea competențelor pe instituții abilitate privind siguranța elevilor la începutul și sfârșitul programului școlar precum și atribuțiile polițiștilor de proximitate privind siguranța elevilor în incinta școlilor. S-a discutat deasemenea planul de măsuri pentru una dintre cele mai sensibile probleme ce vizează viața elevilor astăzi: traficul și consumul de substanțe interzise.
S-au revizuit termenele de implementare a măsurilor de siguranță în trafic în zonele din jurul unităților de învățământ urmând ca până la sfârșitul acestei luni să fie instalate limitatoarele de viteză, bumper-ele și semafoarele pentru temporizarea traficului pietonal, așa cum au fost ele stabilite în cadrul comisiei de circulatie. Reprezentantul ISU a discutat cu directorii de școli despre importanța respectării reglementărilor în domeniu și despre planul de intervenție al fiecărei unități.
Am trecut mai apoi în revistă investițiile făcute în această vară de către unitățile de învățământ din banii alocați de la bugetul local.
Aveți mai jos situația privind lucrările de construcție, reparație, modernizare, amenajare, igienizare derulate la nivelul unităților școlare din municipiul Reghin:
Liceul Tehnologic „Petru Maior”: lucrări de igienizări în sălile claselor terminale, au fost schimbate 16 uși, în două săli de clasă a fost schimbat parchetul, iar în alte 7 săli acesta a fost rașchetat, a fost montată gresie pe holul de acces al cantinei, confecționare piese de mobilier școlar.
Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”: reparații și igienizări săli de clasă, hidroizolație acoperiș sala de sport, renovare acoperiș (înlocuirea țiglei cu tablă), reparații interioare, repararea țevilor de apă, achiziție mobilier școlar.
Liceul Tehnologic „Ioan Bojor”: schimbarea unei suprafețe de 60 mp a acoperișului, reabilitarea unei săli de clasă, montarea de ferestre termopan la două săli de clasă, achiziționarea a 4 uși termopan, plata acreditării la ARACIP.
Școala Gimnazială „Augustin Maior”: schimbare acoperiș Corp B, 10 săli de clasă zugrăvite, pardoseală nouă în două săli de clasă, aplicare linoleum într-o sală de clasă, rașchetare și lăcuire parchet în 7 săli de clasă, igienizare toalete și săli de clasă, achiziționarea unui număr de 8 table albe și mobilier pentru două săli de clasă.
Școala Gimnazială „Florea Bogdan”: repararea acoperișului sălii de sport, zugrăvirea cu vopsea lavabilă în toată instituția, vopsirea componentelor de tâmplărie, rașchetarea și lăcuirea parchetului din sălile de clasă, parchet nou în două săli de clasă și un birou, lucrări de igienizare, bănci noi în 4 săli de clasă, reparare gresie și faianță.
Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu”: schimbarea acoperișului sălii de sport, repararea fațadei clădirii de pe Strada Vânătorilor.
Școala Gimnazială Nr. 4 Apalina: Lucrări de înlocuire sisteme de iluminat în toate sălile de clasă și holuri, instalarea unui sistem de alarmare pentru situații de urgență, înlocuire prize și întrerupătoare, reparații și igienizare instalații sanitare, montare boilere în toaletele elevilor, igienizare holuri și săli de clasă.
Grădinița Emanuel: zugrăvire și achiziție materiale didactice din fonduri proprii.
Grădinița cu Program Normal Nr. 3: reparații spaleți exterior, igienizări.
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3: izolare parțială a acoperișului, igienizări pe holuri și în bucătărie, reparații generale.
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2: reparații la interior și igienizări.
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4: zugrăvit exterior, înlocuire stucatură/ cornișă acoperiș.
Grădinița cu Program Prelungit nr. 5: zugrăvit interior, reparații la grupurile sanitare și blocul alimentar, repararea acoperișului de la centrală, instalare interfon, zugrăvirea bucătăriei și a sălii de mese.
Grădinița cu Program Normal Nr. 1: zugrăvire interior – 4 grupe, hol și grup sanitar, reparații acoperiș.
Grădinița cu Program Normal Nr. 2: zugrăvire interior – 4 grupe, hol și grup sanitar, reparații acoperiș.
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1: zugrăvire grup sanitar și bucătărie, instalare interfon și montare parchet.
Grădinița cu Program Normal Nr. 4: vopsirea tâmplăriei și a ușilor.
Creșa nr. 1: înlocuire faianță și gresie la spălătorie, montare linoleum în grupele de copii, aplicare tencuială mozaicată la parterul instituției, montare pavaj pe trotuarul de la intrare, renovare cameră de legume-fructe.
Creșa Universul Prichindeilor: lucrări de igienizare și reparații generale, în curs de amenajare spațiu de joacă pentru copii.

Le doresc tuturor elevilor un an plin de reușite, iar nouă - tuturor celor responsabili cu crearea unui mediu de siguranță și adecvat studiului, multă putere de muncă.

Similar Suggestions

Se închid piața de joi și piața săptămânală de vechituri din 15.10.2020
Computerul Tomograf de la Spitalul Municipal din Reghin a fost inaugurat
Lucrări de asfaltare pe strada Călărașilor
Municipiul Reghin va efectua în perioada următoare acţiunea de dezinsecție și deratizare pe domeniul public al municipiului.
Primăria Reghin a dat startul campaniei de consultare a cetăţenilor privind elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Reghin 2021-2027