Tura MTB 15km - Velopoteca Reghin


Despre

Eveniment organizat cu ocazia "Zilelor Reghinene", în parteneriat cu Primăria Municipiul Reghin și Asociația unDAverde.

Joi, 12 iulie 2018 ora 16:00, îi așteptăm pe iubitorii de MTB și XC (cross country cycling) pe platoul de la Pădurea Rotundă (sub stejarul secular) să participăm împreună la Evenimentul ciclist de 15 km pe Velopoteca. Ora 16:00-16:40 completarea declarației, înscrierea, primirea foii de drum și primirea numărului de participare. La ora 17:00 se va da startul, timpul limită de parcurgere a traseului este de 2 ore. La ora 19.00 va începe festivitatea de înmânare a diplomelor și bulinelor celor care au parcurs traseul de 15 km pe coclaurile și prin pădurile din jurul Reghinului.

Traseul va porni și se va încheia pe pășunea de la Pădurea Rotundă și parcurge 80% din traseele marcate Velopoteca. De la START traseul va începe cu Velopoteca Apusului (marcaj triunghi galben), urcând ușor până la releu (groapa de lut) după care urmează coborârea prin Pădurea Bodogaia pe strada Pometului de unde va urca prin livadă până la punctul de START și va intra pe Velopoteca Răcoroasa (marcaj triunghi albastru) cu o urcare lină după care se urmează traseul normal (pe la ferma Căpușan) până la intersecția unde se unește cu Velopoteca Poienii (marcaj triunghi roșu) unde vom intra iar în pădure, trecem prin frumoasa Poiană Hedel și coborâm pe traseu până la ieșire pe strada Dedradului. De acolo veți fi îndrumați de colegii noștri din punctul de control pe traseul care nu mai face parte din Velopoteca dar va fi marcat astfel încât să nu ne rătăcim :). Ca să evităm asfaltul vom merge pe sub pădure, trecem pe lângă ”Centrul de Cercetare și Producție pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Reghin” și urcăm spre pădure, de aici mai urmează 3-4 km până la FINISH.

De la pădure vom urma drumul care coboară pe strada Mihai Eminescu apoi urmează cam 500 m pe un drum printre case, care ne scoate pe strada Cerbului, de aici o luăm pe drumul care urcă spre Hotelul Marion și de la Hotel Marion prin pădure ajungem la punctul de START/FINISH unde va avea loc festivitatea de premiere și unde ne vor aștepta voluntari, prieteni și diplomele de finisher. Traseul complet îl puteți vizualiza pe Strava, aici: https://www.strava.com/activities/1648402351

Vă așteptăm cu mare drag să ne bucurăm și să trăim împreună natura minunatului Reghin!

Fotografii